Ontwakingsproces

Er is een moment dat ons leven op zijn kop staat....dat jij voelt....ik wil hier uit, ik kan niet meer. Dat je voelt er staat iets te veranderen....iets groots. Dan kan het zomaar zijn dat jij in een ontwakening terecht bent gekomen.

Veel mensen belanden nu in dit proces. Het heeft niet altijd te maken met Tweelingziel zijn....maar meer met het evolutieproces waar wij met zijn allen in zitten. De een beland er in door een of andere heftige gebeurtenis, drepressie, burnout, verlies door scheiding of overlijden en een ander weer omdat ze zijn tweelingziel zijn. Ik wil me in dit stuk dan ook tot allen richten die in het ontwakingsproces geraken. 

Het proces is precies eender.

Het proces start vaak met pijn en verdriet...heftige emoties. Naast die heftigheid bemerk je dat sluiers worden opgetrokken....dat alles wat jij dacht wat waar was in je leven nu staat te wankelen. Je gaat/wilt helder zien in wat voor een illusie je hebt gezeten. Dat je vast zat in een ego-overlevings bewustzijn. Dat is even slikken, want je realiseerd je waar je in vast hebt gezeten....dat niets is wat het lijkt. Ik persoonlijk heb dat stuk echt moeten verwerken....ik besefte dat ik in een oud zelfgecreëerd programma vast zat.

Ik besefte dat ik alles in mijn leven voor zoete koek had aangenomen. Alles wat mij verteld was door opvoeders, leerkrachten enz. ik geloofd had.

Ik besefte dat iedereen met wonden liep en vandaaruit reageerde. Dus ik kwam overtuigingen tegen die niet van mij waren....maar ik wel had aangenomen. Ik kwam patronen tegen die ik me eigen had gemaakt...maar eigenlijk van generatie op generatie doorgegeven werden....en ook die eigen maakte. Ik besefte dat ik soms reageerde op anderen vanuit mijn overlevingsmechanisme.....projecties. Ook besefte ik dat daar waar mensen niet reageren op ons vanuit onvoorwaardelijke liefde ik gemanipuleerd werd...uit eigen belang....en dat ik hetzelfde deed. Dat ik teveel leefde gericht op de buitenwereld (anderen) en niet op mij. Eigelijk kan ik beter zeggen dat ik mezelf niet kende....ik was hoe de buitenwereld mij wilde zien.

Dat beseffen deed pijn. Het verlangen wat daaruit voortgroeide was...Nu is het tijd, tijd voor mij, ik wil me zelf leren kennen en liefhebben.

Dan komt er een tijd dat je je eigen gedrag mag gaan aanschouwen. Dat je mag gaan begrijpen dat wij allen zo verwond zijn en vandaaruit in patronen zijn beland en handelen. Dus het vraagt om veel begrip en vergeving naar anderen en naar jezelf. Dit stuk verlangt zoveel eerlijkheid en eigen verantwoordelijkheid voor je eigen daden.

Als je eigen verantwoordelijkheid neemt dan weet je dat er werk aan de winkel is. Wil jij uit je patronen en pijn... dat je dan je pijn ook recht in zijn gezicht mag gaan aankijken.

Vaak duwen mensen die pijn weg en kiezen ze voor het overleven. Dat is een keuze....want het zal altijd blijven roepen en naar boven komen.....het wil namelijk gezien worden. Er is niets mis om dat kleine kind wat beschadigd is geraakt te helpen helen en weer lief te hebben.....zodat jij geheeld weer verder kan met je leven.

Dan komt de tijd dat jij steeds meer in balans bent. Dat je begrijpt dat jouw mannelijk kant (denken) en vrouwelijke kant (voelen) mogen gaan samen werken. (Dit geld gelijk voor mannen en vrouwen) Dat jij niet meer denkt vanuit overleven ....want dat heb je opgeruimd, je hoeft niet meer te overleven, je bent vrij van pijn. Je verlangen om nu verder te groeien in liefde voor jezelf en anderen voelt als een duw in je rug door het universum. 

Nu ben je klaar om te leven zoals het bedoeld is en kan jij je overgeven aan de flow van het universum....vanuit vertrouwen en overgave. Het controleren van je mind is dan weg of nauwelijks van invloed. Dan ga je leven zoals het gestuurd wordt....komen de juiste mensen op je pad, dan vind je de juiste job, dan hoef jij niet meer bang te zijn om tekorten te hebben....dan is het precies goed. 

Ik zie nu dat anderen mij lessen aanreiken....dat als iets niet goed voelt, ik naar binnen mag kijken wat ik hier nog van te leren heb. Ik zie het als mijn verantwoordelijkheid om bewust in het leven te staan en goed voor mezelf te zorgen met alles wat op mijn pad komt. Dat ik keuzes mag maken waar ik mijn grenzen stel, wie ik in mijn leven wil, wat ik doen wil omdat dat goed voor mij is, dat ik mensen die drama creëeren in mijn leven ontwijk....omdat die energie niet bij mij past. (lagere energie trekt jouw energie naar beneden.....dus waar ik zo hard aan gewerkt heb laat ik me niet meer afpakken)

 

De onbewuste ego-staat noemen we het 3D veld. Dan als we aan de slag gaan doen we dit in het 4D veld ....hier gebeuren de grote bewustzijns-veranderingenen met uiteindelijk het doel voor nu...5D. Het is geen plaats waar we heen gaan maar een bewustzijn in jezelf. Dus je begrijpt dat het grootste gedeelte van je leven in 3D heeft afgespeeld....onbewust en gericht op de buitenwereld. De evolutie van de aarde en haar bewoners is nu zover geactiveerd dat velen om die reden in ontwaken zitten. We worden vroeg of laat gepushed om op pad te gaan. Het universum ondersteund hierin....voor velen voelbaar door de gigantische energieen en ingevingen

Velen lopen voorop om voor allen een voorbeeld te zijn op dit bijzondere pad. Het is een bijzondere tijd

Dit proces geeft mij de vrijheid van binnen waar ik altijd zo naar verlangt heb.....ik mag precies dat doen wat goed is voor mij. En.....IK MAG ZIJN WIE IK BEN

Begrijp je dat je vandaaruit helpt de aarde helen? Eerst jezelf, vanuit bewust in het leven staan en daarna steek je de hand uit naar anderen en maken we een aarde zoals het bedoeld is en evolueren we naar een hoger plan. 

 

Ik heb dit alles zo begrijpelijk mogelijk beschreven, met mezelf als voorbeeld.

Liefs Truus

 

Neem contact met me op als je hier hulp bij nodig hebt